Gaat 'The Batman' het beter doen aan de box-office dan 'Spider-Man: No Way Home'?

Gaat 'The Batman' het beter doen aan de box-office dan 'Spider-Man: No Way Home'?

De eerste cijfers zijn in ieder geval zeker veelbelovend!

The Batman doet het tot nu toe uitstekend. De nieuwe DC superheldenfilm van regisseur Matt Reeves werd sterk onthaald en doet het dan ook goed aan de box-office, maar doet hij het beter dan Marvels Spider-Man: No Way Home?

Tom Hollands laatste avontuur deed het namelijk fantastisch, zowel aan de box-office als bij de fans. DC kan dan natuurlijk niet achterblijven en met The Batman ging de studio voor een heel nieuw en ander verhaal. Zo zien we voor de eerste keer Robert Pattinson als 'The Dark Knight' en hij weet zeker te overtuigen.

Box-office
The Batman nadert dit weekend in Amerika alleen al zo'n 300 miljoen dollar en ligt dus dan ook op schema om het record van No Way Home te evenaren. Dit is voornamelijk te danken aan de ijzersterke opening, aangezien The Batman alleen al het eerste weekend 134 miljoen dollar wist te scoren, wat bijvoorbeeld veel meer is dan het openingsweekend van Christopher Nolans The Batman Begins.

Ook wereldwijd weet de film te overtuigen, aangezien The Batman al meer dan een half miljard dollar heeft opgehaald. De verwachting is dat de blocbuster dit weekend weer zo'n 40 miljoen dollar zal verdienen en dus voor een derde week op een rij de nummer 1 in Amerika zal zijn. Mocht The Batman dit lukken, dan is het de enige film naast No Way Home die zo succesvol is in het 'pandemische tijdperk'.

Impact
Volgens sommige filmkenners wordt de film dan ook belangrijk voor wat DC in de nabije toekomst gaat doen. Later dit jaar komen namelijk ook Black Adam en Shazam! Fury of the Gods uit, maar als deze minder goed scoren is er natuurlijk een kans dat de geliefde studio zich meer zal richten op films die meer lijken op The Batman dan de ietwat 'luchtige' stijl waar DC eigenlijk om bekend staat.

NieuwsFilm

meest populair