Denis Villeneuve weet al wat hij na 'Dune' wil doen en het is iets héél anders!

Denis Villeneuve weet al wat hij na 'Dune' wil doen en het is iets héél anders!

Een samenwerking met regisseur Adam McKay en anders wel een rock-musical!

Denis Villeneuve zit niet bepaald stil. De geliefde regisseur bracht ons een tijdje geleden de sterk onthaalde Dune. Er komt sowieso een tweede deel en als het aan de filmmaker ligt maakt hij er zelfs een trilogie van. Hij is dus nog wel enkele jaren hiermee bezig, maar toch weet Villeneuve al graag wat hij daarna gaat doen.

Tijdens een recent interview laat Villeneuve namelijk weten dat hij graag eens een duistere komedie wil maken, maar dat wil hij niet alleen doen. De regisseur wil hiervoor namelijk in zee gaan met een andere geliefde filmmaker, namelijk Adam McKay.

Samenwerking
McKay bracht enkele weken geleden Don't Look Up uit, maar de regisseur wist ook al eerder hoge ogen te gooien met films als The Big Short en Vice. Villeneuve is ook duidelijk een fan van zijn werk, want hij wil nu samenwerken.

Zo zegt Villeneuve: "Ik denk er al een tijdje over na, want ik zou het geweldig vinden als Adam een script voor mij zou willen schrijven dat ik vervolgens zou kunnen verfilmen. Ik zou het erg leuk vinden om eens iets heel anders te doen!".

Musical
Mocht het er toch niet van komen, dan heeft Villeneuve nog wel een ander idee. De regisseur, eveneens bekend van o.a. Blade Runner 2049, zou namelijk ook graag de Frans-Canadese cyberpunkrockopera Starmania willen verfilmen. Deze musical kwam in 1976 uit en werd voornamelijk een groot succes in Frankrijk.

Hopen jullie dat Villeneuve voor een van deze twee projecten gaat, of zien jullie hem toch liever iets anders doen?

NieuwsFilm

meest populair