'Star Wars'-film 'Rogue Squadron' van Patty Jenkins lijkt er nog steeds te komen.

'Star Wars'-film 'Rogue Squadron' van Patty Jenkins lijkt er nog steeds te komen.

Maar de hamvraag is nu: wanneer?

Zoals het er nu voor staat, zou Patty Jenkins' Star Wars: Rogue Squadron-film nog steeds de volgende Wars-film moeten zijn die we kunnen verwachten. Maar gaat dat ook echt gebeuren?

Momenteel staat Rogue Squadron nog steeds gepland voor een release in december 2023, ondanks dat er nog geen startdatum voor de opnames is aangekondigd. Eerder deze maand gaf Disney nog een bijgewerkt releaseschema vrij, en daar werd 2023 nog steeds vermeld.

Trouw aan de bron
Een interessante nieuw feitje is dat schrijver Mike Stackpole, die Rogue Squadron bedacht binnen de Star Wars Expanded Universe-boekenreeks, heeft aangegeven dat Jenkins al heel vroeg in het ontwikkelingsproces contact met hem heeft gelegd. Dit werd onthuld via een tweet van GalaxyCon afgelopen zondag.

En hoewel dat misschien niet veel betekent voor de status van de film, is het wel goed om te weten dat Jenkins en co. de film zoveel mogelijk willen laten aansluiten aan het bronmateriaal.

Afgelopen november werd al gemeld dat Rogue Squadron fikse vertraging zou gaan oplopen. Dat is vooral te danken aan het feit dat Jenkins momenteel ook nog werkt aan Wonder Woman 3.

NieuwsFilm

meest populair