Het ziet er niet goed uit voor 'Fantastic Beasts 3' (en de toekomst van de franchise)

Het ziet er niet goed uit voor 'Fantastic Beasts 3' (en de toekomst van de franchise)

De verwachting is dat de cijfers wederom gaan teleurstellen...

De meeste filmfanaten mogen de Fantastic Beasts-films misschien wel minder vinden dan de wereldberoemde Harry Potter-franchise, het eerste deel deed het geweldig aan de box-office. Fantastic Beasts and Where to Find Them bracht wereldwijd maar liefst zo'n 812 miljoen dollar op. Het tweede deel deed het echter minder en de verwachtingen zijn dat dat voor het derde deel niet anders zal zijn.

Hoewel het tweede deel, The Crimes of Grindelwald, het nog tamelijk goed deed met een opbrengst van bijna 655 miljoen dollar, was dit toch aanzienlijk minder dan het origineel. Dit was enigszins tegenvallend, aangezien een veel groter bedrag werd verwacht. Nu lijkt het erop dat het derde deel, The Secrets of Dumbledore, ook teleur gaat stellen.

Box-office
The Crimes of Grindelwald ontving de nodige gemengde kritieken en het is zelfs de eerste film uit de geliefde Wizarding World die een 'rotten'-status heeft op de bekende Rotten Tomatoes website. Op alle vlakken scoorde de film eigenlijk minder dan de eerste film.

The Secrets of Dumbledore lijkt deze trend door te gaan zetten. Het eerste deel bracht tijdens het eerste weekend bijna 75 miljoen dollar op. Het tweede deel kwam uit op 62 miljoen dollar maar het derde deel lijkt maar slechts tussen de 40 en de 55 miljoen dollar uit te gaan komen.

Problemen
De redenen hiervoor? The Secrets of Dumbledore zal de nodige concurrentie hebben wanneer hij uitkomt, aangezien er verwacht wordt dat families misschien de voorkeur zullen geven aan Sonic the Hedgehog 2 en de animatiefilm The Bad Guys. Ook komt de tweede Doctor Strange film net na de nieuwe Fantastic Beasts film uit.

Ook hebben meerdere mensen al laten weten de film niet te hoeven zien sinds de nodige controversiële uitspraken van J.K. Rowling. Anderen vinden het dan weer onterecht dat Johnny Depp niet mocht terugkeren als Grindelwald en hebben dus eveneens afgehaakt.

Toekomst
De vraag is nu wat de toekomst in petto houdt voor de franchise. Studio Warner Bros. wil eigenlijk namelijk sowieso nog eens twee films uitbrengen na het derde deel, maar als de cijfers weer tegenvallen is het nog maar de vraag of dat ervan gaat komen... Wat hopen en denken jullie?

NieuwsFilm

meest populair