Wist je dat: Het paardenhoofd in de iconische 'Godfather'-scène ECHT was!?

Wist je dat: Het paardenhoofd in de iconische 'Godfather'-scène ECHT was!?

Dan zouden wij ook gillen...

Dit jaar markeert de 50e verjaardag van een van de beste misdaadfilms aller tijden, de doorbraak van Al Pacino, de onovertroffen performance van Marlon Brando en ga zo maar door. We hebben het natuurlijk over The Godfather uit 1972.

Een legendarisch moment dat iedereen op het netvlies gebrand heeft staan, is die met (is er na al die jaren nog een SPOILER-alert nodig?) het onthoofde paard in bed. Maar deze scène zorgde wel voor de nodige ophef.

Op het nieuwe DVD-commentaar wordt namelijk onthult of regisseur Francis Ford Coppola (die graag zoveel mogelijk elementen realistisch wilde doen overkomen) toentertijd écht een paard heeft laten doden.

Nee
En het antwoord is, het was wel degelijk een echt paardenhoofd, maar het arme dier was niet speciaal voor de productie afgemaakt.

Coppola meldt dat hij diverse verhitte brieven ontving, maar legt nogmaals uit dat het hoofd (in een doos met ijs) uit een slachthuis kwam waar paarden werden vernietigd voor hondenvoer. Een productiemedewerker regelde dat het naar de set zou worden opgestuurd zodra het beest rijp was voor de slacht.

Dit zal enige troost bieden voor de bezorgde dierenrechtenorganisaties, hoewel het toch luguber is als je bedenkt dat het een echt paard betrof.

Het was in ieder geval niet een van die daadwerkelijke doden die hebben geleid tot de implementatie van de nu beroemde aftitelingsdisclaimer: "No animals were harmed in the making of this film".



NieuwsFilm

meest populair