Kan een foute film als 'American Pie' vandaag de dag nog gemaakt worden?

Kan een foute film als 'American Pie' vandaag de dag nog gemaakt worden?

Sean William Scott denkt van niet...

In 1999 verscheen American Pie. De ranzige tienerkomedie was een hit, zorgde voor een reeks aan sequels en spin-offs, raakte een snaar bij de toenmalige doelgroep en is uitgegroeid tot een klassieker in het genre.

Het vormde tevens het begin van een beweging die soortgelijke titels uitbracht, allemaal gericht op jongvolwassenen, maar originele ster Sean William Scott denkt dat dat tijdperk nu wel voorbij is.

William Scott zette zichzelf op de kaart met zijn performance van Steve Stifler in de hoofddelen van de franchise en speelde daarna nog vaker vergelijkbare rollen in andere wisselende titels.

Veel daarvan zochten ook de grenzen op van grove komedie, maar in gesprek met Jakes' Takes denkt Scott dat het publiek tegenwoordig geen trek meer heeft in ranzige tienerkomedies zoals American Pie, omdat we in een huidige maatschappij leven waar mensen overgevoelig zijn geraakt voor vulgariteiten:

"Weet je, ik had laatst een gesprek met een vriend en we hadden zoiets van 'We zouden vandaag gearresteerd worden en naar de gevangenis gaan voor wat we deden'. Ik denk niet dat er ooit nog animo komt voor dit soort projecten. Ik bedoel, ik kan het mis hebben hoor, maar het voelt alsof men nu liever van geestige, slimme humor houdt in plaats van gewoon over-the-top."

Helaas lijkt de acteur een punt te hebben. De laatste jaren is er een groeiende gevoeligheid ontstaan als het gaat om harde grappen waarbij mensen (te?) snel worden getriggerd of beledigd zijn. Eens?

NieuwsFilm

meest populair