'Morbius' kan gouden 'Spider-Man'-start wel vergeten

'Morbius' kan gouden 'Spider-Man'-start wel vergeten

Een magere box office start voorspeld voor Morbius-film.

De eerste reacties op de Marvel-film Morbius zijn niet echt hoopgevend, maar misschien is dat ondertussen een gegeven voor de Sony Pictures-producties in het genre. De afgelopen jaren worden de niet MCU-Spider-Man-films namelijk zwak ontvangen.

Volgende week trapt Morbius af in de Noord-Amerikaanse bioscopen en het is uiteraard weer afwachten hoeveel mensen op de film afkomen. Ook Venom en Venom: Let There Be Carnage werden zwak ontvangen, maar scoorden wel prima aan de box office.

Laagste score voor een Spider-Man film
Volgens Deadline zal Morbius niet meer ophalen dan zo'n $50 miljoen. Die score komt overeen met wat Box Office Pro verwacht: $40 - 50 miljoen. Uiteindelijk zou de film inde States uitkomen op een score van $85 - 110 miljoen.

Mocht Morbius uitkomen op $50 miljoen dan is het de laagste score voor een live action Spider-Man film. De Oscarwinnende animatiefilm ​​Spider-Man: Into The Spider-Verse startte in 2018 overigens met zo'n $35 miljoen.

Uiteraard kan de score (flink) hoger uitpakken, maar een Noord-Amerikaanse aftrap zoals No Way Home deed met ruim $250 miljoen zal er wel niet inzitten.

Daniel Espinosa's Morbius draait vanaf 21 april in de Nederlandse bioscoopzalen.

NieuwsFilm

meest populair