Fun Fact: De CGI-scène uit 'Starship Troopers' die niet heel lekker verjaard is

Fun Fact: De CGI-scène uit 'Starship Troopers' die niet heel lekker verjaard is

Maar ondanks dat blijft het een quilty pleasure... (en een tijdloos meesterwerk)

Als er iemand is die het preutse Amerika destijds eens even lekker wakker ging schudden, dan was het wel regisseur Paul Verhoeven. Met shockerende pareltjes als RoboCop (1987), Total Recall (1990) en Basic Instinct (1992) wist hij regelmatig grenzen te overschrijden.

In 1997 maakte hij de baanbrekende sciencefictionfilm Starship Troopers die destijds he-le-maal verkeerd begrepen werd door diens satirische elementen over de gevaren van fascisme tot de verschrikkingen van oorlog en zelfs de wispelturige liefde tussen middelbare scholieren.

Inmiddels is de titel uitgegroeid tot een cultklassieker, maar dat wil niet zeggen dat alles even goed met de tijd is meegegaan. Sterker nog, als hij vandaag zou worden uitgebracht, zou het publiek waarschijnlijk regelmatig in de lach schieten bij enkele effecten.

De belangrijkste tegenstanders in het verhaal zijn de buitenaardse spinachtigen, die door de personages "bugs" worden genoemd. Voor de jaren '90 zijn de effecten behoorlijk solide, maar volgens LOOPER is er één scène in het bijzonder die de tand des tijds minder goed heeft doorstaan.

Net niet
Dit betreft het gevecht met de tankerbug. Hoewel het monster zelf er goed uitziet, oogt verschillende CGI tegenwoordig behoorlijk gedateerd.

Wanneer de tankerbug bijvoorbeeld een vurige substantie om hem heen spuit en de arm van een vrouwelijke soldaat smelt, lijkt de spray haast op Nickelodeon-slijm. Hetzelfde kan gezegd worden van zijn Fanta-oranje bloed nadat Johnny Rico (Casper van Dien) hem van binnenuit opblaast. Beleef het gave moment hieronder nog eens opnieuw en oordeel zelf:



NieuwsFilm

meest populair