'Moon Knight'-regisseur ook boos over 'Wonder Woman 1984'

'Moon Knight'-regisseur ook boos over 'Wonder Woman 1984'

Eerder beklaagde Mohamed Diab zich al over de wijze waarop Black Adam Egypte negeert als setting.

Egyptische mythologie is een belangrijk onderdeel van Marvel Studios' serie Moon Knight. En daarom werden veel Egyptenaren ingehuurd voor veel van de belangrijke taken rondom het maken van de film.

Een daarvan is de Egyptische regisseur en uitvoerend producent Mohamed Diab. Hij gaf eerder al aan dat er Egyptische acteurs, een editor, een kostuumontwerper, een art director én componist werden ingehuurd om zijn volk te vertegenwoordigen.

Tijdens de persronde voor de serie sprak Diab o.a. met SFX Magazine, die Diab vroegen naar de manier waarop Egypte werd getoond on Wonder Woman 1984. Hij antwoordde daarop als volgt:

"Je ziet het echte Caïro geen enkele keer. Elke keer wordt Jordanië of Marokko gebruikt voor Caïro, soms zelfs Spanje. En daar kunnen wij Egyptenaren echt boos over worden. Ik weet nog dat in Wonder Woman 1984 een sequentie in Egypte zag, en dat was om te janken. Je zag een sjeik, en dat is totaal niet logisch. Egypte leek op een land uit de Middeleeuwen. Alleen maar woestijn.

In mijn pitch voor Moon Knight had ik ook een een stuk besteed aan hoe slecht Egypte door Hollywood is afgebeeld in het verleden. Het wordt altijd op een exotische manier manier gedaan, die ons niet als mensen laat zien. We zijn altijd naakt, sexy of boosaardig. Heel erg over de top."

Moon Knight is vanaf 30 maart a.s. te streamen via Disney+.

NieuwsFilm

meest populair