'Last Night in Soho' - Bewonderswaardige thriller met Anya Taylor-Joy en Thomasin McKenzie

De nieuwste film van regisseur Edgar Wright.

Bram de Groot 27 maart 2022 10:07 in Blu-ray
Bekijk de afbeeldingVan regisseur Edgar Wright zagen we al een aantal opvallende films. Denk maar aan Shaun of the Dead, Scott Pilgrim vs. the World en Baby Driver. Verleden jaar kwam hij met een opvallende thriller: Last Night in Soho.

De film heeft hoofdrollen voor de actrices Thomasin McKenzie en Anya Taylor-Joy en kan bestempeld worden als een mysterieuze horrorthiller. De film was geen schot in de roos, maar wel een bewonderenswaardige poging om een topfilm af te leveren in het genre.

Met 76 procent op de Tomatometer van Rotten Tomatoes staat Last Night in Soho er prima op. "Hoewel de film worstelt om zijn opwindende vroege momentum vast te houden, laat Last Night in Soho flitsen zien van Edgar Wright op zijn meest stijlvolle en ambitieuze manier," luidt de critics consensus.

Met 23 miljoen dollar noteerde Last Night in Soho niet goed aan de wereldwijde bioscoopkassa's. Het productiebudget was dan ook vrij hoog voor het type productie: $43 miljoen.

Prima 4K UHD-uitgave
Nu is de film dus ook verkrijgbaar op schijf. De 4K UHD-uitgave zit in een standaard zwarte 4K UHD hoes met twee schijven. Op de voorkant zien we de filmposter waarop er vooral oog is voor de twee actrices. We zien ook Matt Smith en Michael Ajao.

Bekijk de afbeelding
In de hoes tref je de 4K UHD en Blu-ray discs aan. Uiteraard is er weer prima HD-beeld en geluid en er staat heel wat extra's op de schijf. Zoals wel vaker vind je deze op de Blu-ray disc.

De meegeleverde extra's
Veel featurettes op de schijf. Uiteraard zijn er twee video's over de twee actrices, met Meet Eloise en Dreaming of Sandie. Het visuele aspect wordt uitgelegd in Smoke and Mirrors en de opnames in Soho worden toegelicht in On the Streets of Soho.

En dan wordt er in Time Travelling gekeken naar de muziek en de invloed op de film. Een reeks kortere, meer promotionele promo's vind je onder Extras. In Animatics worden vier scènes toegelicht aan de hand van storyboards.

Ook zijn er twee tracks met audiocommentaar, een reeks verwijderde scènes, een muziekvideo (Downtown van Anya Taylor-Joy) en twee trailers.

Last Night in Soho
Een jonge vrouw, gepassioneerd over mode-ontwerp, kan op mysterieuze wijze de jaren zestig betreden. Daar ontmoet ze haar idool, een bloedmooie wannabe zanger. Maar het Londen van de jaren zestig is niet wat het lijkt, en de tijd lijkt uit elkaar te vallen, met behoorlijk grote gevolgen.NieuwsFilm

meest populair