Desastreus afscheid van een franchise doet het goed op streaming

Desastreus afscheid van een franchise doet het goed op streaming

The New Mutants scoort best aardig op Disney+.

Voordat de franchise min of meer uitdoofde met twee back-to-back kritische én commerciële flops, was de X-Men franchise van 20th Century Fox immens populair. De meeste films die gemaakt werden waren ook bijzonder sterk en werden goed ontvangen.

Maar consistentie is altijd moeilijk bij een franchise vol vervolgfilms, reboots, spin-offs en prequels. De saga eindigde dan ook met het teleurstellende The New Mutants, dat het ooit zo sterke merk op pijnlijke en tegenvallende wijze tot een einde bracht.

The New Mutants
De film The New Mutants van regisseur Josh Boone werd oorspronkelijk voor april 2018 aangekondigd. Maar de release werd keer op keer uitgesteld. Uiteindelijk kwam The New Mutants 28 maanden later pas uit in de bioscoop, in augustus 2020.

The New Mutants scoorde tegelijk wel okay op Rotten Tomatoes: daar heeft hij een percentage van 36 procent weten te behalen. Als je kijkt naar de verhalen over zeer uitgebreide heropnames, die het project drastisch veranderd zouden hebben, had het mogelijk erger kunnen zijn.

Inmiddels blijkt The New Mutants ook op streaming een prima succesje. FlixPatrol meldt dat afgelopen weekend heel wat mensen naar The New Mutants keken op Disney+. Genoeg om er bijna een top 20-film van te maken.

NieuwsFilm

meest populair