Je gaat Darth Vader niet herkennen in 'Obi-Wan Kenobi'

Je gaat Darth Vader niet herkennen in 'Obi-Wan Kenobi'

Darth Vader is pas net begonnen.

Het is al een tijdje bekend dat de aankomende miniserie Obi-Wan Kenobi van Disney+ onder meer Darth Vader, wederom gespeeld door Hayden Christensen, terugbrengt naar Star Wars.

De Obi-Wan Kenobi-serie speelt zich tien jaar na de prequelfilms en twintig jaar voor de oorspronkelijke trilogie af. Daardoor zien we een andere versie van het personage dan we tot nu toe hebben gezien.

Obi-Wan Kenobi en Darth Vader
Regisseur Deborah Chow mocht alle afleveringen van de Obi-Wan Kenobi-serie regisseren. Zij vertelt tegenover Entertainment Weekly dat we een heel andere Darth Vader te zien krijgen.

"Ik wilde iets maken dat echt om de personages draait, door hen gedreven is. Doordat we een miniserie maken, hebben we ook meer tijd om een echt verhaal te vertellen over de personages," aldus Chow.

Zij legde uit dat Darth Vader voor haar een nut moest hebben in Obi-Wan Kenobi. "Het draaide niet zozeer om hem terugbrengen. Ik wilde echt weten wie iets zou betekenen en waar we ons op dit punt in de tijdlijn bevinden met Vader."

"Hij is nog niet de 'New Hope' Vader, als je begrijpt wat ik bedoel. We zijn dus hier met een personage dat min of meer middenin zijn periode zit. Het is nog altijd Vader, maar een Vader die nog niet zo volledig gevormd is als in A New Hope."

NieuwsFilm

meest populair