Woedende Will Smith slaat Chris Rock tijdens de Oscaruitreiking

Woedende Will Smith slaat Chris Rock tijdens de Oscaruitreiking

Dat was een schokkend moment.

Will Smith leek presentator Chris Rock te slaan tijdens de uitreiking voor de beste documentaire afgelopen avond tijdens de Oscar-uitreiking. Rock was op het podium tijdens het derde uur van de uitzending en grapte dat hij ernaar uitkeek dat Jada Pinkett-Smith in GI Jane 2 zou spelen; een referentie naar haar geschoren hoofd.

Pinkett-Smith is in het verleden heel open geweest over het feit dat ze lijdt aan alopecia, een ziekte die voor haarverlies zorgt. Smith riep vervolgens tweemaal "Keep my wife's name out of your fucking mouth". Voor Amerikaanse kijkers was dat niet te zien, voor het internationale publiek wel. Waarop Rock zegt: "Wow, Will Smith just smacked the shit out of me."

Oprecht gemept
In 2016 toen Rock de ceremonie hostte noemde hij Pinkett-Smith ook al: "Jada Pinkett Smith boycotting the Oscars is like me boycotting Rihanna's panties - I wasn't invited!"

Olie op het vuur kwam van Scott Feinberg, een criticus van The Hollywood Reporter, die meldde dat tijdens de reclame Will Smith even aan de kant gezet werd en getroost werd door Denzel Washington en Tyler Perry. Zij zouden bewegingen maken waaruit zou moeten blijken dat Smith het moest laten gaan. Ook zou te zien zijn hoe Smith tranen uit zijn ogen veegt en hij weer bij Pinkett-Smith gaat zitten. Denzel Washington zou hen allebei troosten.

Later die avond won Smith de award voor de beste acteur, waarna hij zei te hopen dat de Academy hem opnieuw uit zou nodigen.



NieuwsFilm

meest populair