Tragisch: legende Bruce Willis stopt met acteren na afasie-diagnose

Tragisch: legende Bruce Willis stopt met acteren na afasie-diagnose

Zijn familie liet weten dat het een lastig, maar wel het juiste besluit was.

De Amerikaanse acteur Bruce Willis heeft in heel wat pareltjes gespeeld en ondanks het feit dat hij de laatste jaren in wat mindere films te zien was, bleef hij toch een grote naam. Nu krijgen we echter te horen dat hij stopt met acteren.

Willis kan helaas niet langer acteren, aangezien bij de 67-jarige acteur de hersenaandoening afasie is vastgesteld, die invloed heeft op iemands vermogen om te spreken, schrijven en begrijpen. Dit liet zijn familie weten op sociale media.

Verklaring
Zo staat er o.a. in het bericht: "Als familie willen we laten weten dat onze geliefde Bruce de laatste tijd last heeft van gezondheidsproblemen en dat hij onlangs de diagnose afasie heeft gekregen".

"Daarom neemt Bruce na lang nadenken afstand van de carrière die zoveel voor hem betekent" Naast zijn kinderen, ondertekenen ook zijn huidige vrouw Emma Heming en ex-vrouw Demi Moore het bericht, dat hieronder te bekijken is.



Carrière
Willis heeft een geweldig mooie carrière achter de rug. In 1988 werd hij wereldberoemd dankzij Die Hard, maar ook was hij te zien in andere topfilms zoals o.a. Pulp Fiction, The Sixth Sense, Unbreakable, Sin City, 12 Monkeys, Moonrise Kingdom en The Fifth Element, om er maar een paar op te noemen.

Hij is dan ook een van de grootste filmacteurs van zijn generatie en won meerdere filmprijzen, waaronder een Golden Globe en meerdere Emmy Awards. In 2006 kreeg hij zijn eigen ster op de Hollywood Walk of Fame. Naast acteur was Willis ook zanger en bracht hij meerdere albums uit. In 2015 maakte hij zijn debuut op Broadway in het toneelstuk Misery.

NieuwsFilm

meest populair