Critici slachten Marvel-film 'Morbius' compleet af

Critici slachten Marvel-film 'Morbius' compleet af

Een kaskraker kan de film alsnog worden.

Na een uitstel van zo'n twee jaar zou je verwachten dat Sony Pictures de film extra goed onder handen heeft kunnen nemen. Dit is klaarblijkelijk niet gebeurd. Nu blijkt namelijk dat Morbius een dikke onvoldoende scoort onder de critici.

De introductiefilm van Morbius the Living Vampire (Jared Leto) wordt namelijk wel erg zwak ontvangen. Op het moment van schrijven staat de derde film in Sony's Spider-Man Universe op slechts 21 procent na 73 recensies, met een 4.10/10 als gemiddelde beoordeling.

En zo behoort Daniel Espinosa's Morbius tot de zwakst ontvangen Marvel-films sinds de hype met X-Men startte in 2000.

Alsof je de film al hebt gezien
"Dit is een film die aanvoelt als één grote teaser voor iets anders, maar als je naar buiten loopt dan heb je het gevoel dat je de film al eens hebt gezien," meent TIME Magazine.

"Het is een film zonder aangrijpend gevaar, originaliteit, verhalende samenhang, meeslepende personages of een enkele, zelfs vaag menselijke vertolking," aldus Kevin Maher van Times.

Ook is er commentaar op de humor in de film, iets dat de Venom-films nog redde in de ogen van menig critici. "Morbius is slecht, ja, en niet eens grappig-slecht, zoals de Venom-films. De film is zelf een beetje deprimerend," vindt Jason Bailey van The Playlist.

"Morbius wordt uiteindelijk een rommelige knokpartij, maar voor een groot deel van zijn speelduur is het een stijlvol, intrigerend verhaal over een man die probeert de sterfelijkheid te dwarsbomen," schrijft de positievere Richard Lawson van Vanity Fair.

Vanaf 20 april in Nederland
Vanaf vandaag en morgen draait de $75 miljoen kostende Marvel-film in vele landen en er wordt een score van zo'n $50 miljoen verwacht tijdens het eerste Noord-Amerikaanse box office-weekend. Het lijkt er dus op dat de film wel uit de kosten gaat komen.



NieuwsFilm

meest populair