Waarom Iron Man en niet Captain America dood moest in 'Avengers: Endgame'

Waarom Iron Man en niet Captain America dood moest in 'Avengers: Endgame'

Joe Russo spreekt openhartig over de film.

Regisseur Joe Russo legde tijdens een interview uit waarom ervoor gekozen werd om Iron Man dood te laten gaan in Avengers: Endgame en niet Captain America.

De film bracht het tien jaar durende narratief van Marvel Studios tot een einde, met de strijd tussen enkele van de eerste helden van het MCU tegen de gestoorde titaan Thanos. Aan het einde van de film kwam Iron Man om het leven; hij offerde zichzelf op om het universum te redden. Intussen kreeg Captain America een tweede kans in het leven omdat hij terug in de tijd reisde en besloot te blijven om met Peggy Carter een goed en gelukkig leven te leiden.

Iron Man en niet Captain America
"Als je denkt aan Captain America als personage, denk je meteen: 'Okay, dat Captain America dood gaat is behoorlijk duidelijk', niet waar? Dat is iets dat hij zou doen, als je naar zijn karakter kijkt. Hij is een man die zichzelf als proefpersoon aandiende voor een experiment. Hij is intrinsiek een held," begon Joe Russo.

"Er zit niet veel complexiteit in die logica. Het kan emotioneel ook impact hebben, want je weet dat hij enorm likable is. Maar het is niet de meest meeslepende verhaallijn. Tony Stark is een personage dat dood had moeten gaan."

"Als je naar Iron Man kijkt, zie je al in de eerste vijf minuten van de film dat hij dood had moeten gaan. Maar dat gebeurde niet. Hij werd gevangen en heeft een ego, toch? En daar draait de eerste film om, het op zijn kop zetten van dat ego, zodat hij een held kan zijn. Maar dat ego helpt hem, staat soms haaks op het idee dat hij een held kan zijn. Dat leek ons een interessanter verhaal, dat een personage met zo'n ego dood moest gaan voor anderen. Het leek meeslepender en dus moest het Stark zijn."

NieuwsFilm

meest populair