Politie wilde Oscar-ceremonie binnenvallen om Will Smith live op tv te arresteren

Politie wilde Oscar-ceremonie binnenvallen om Will Smith live op tv te arresteren

Chris Rock wilde de situatie echter niet verder laten escaleren.

De politie van Los Angeles was zondag bereid om Will Smith tijdens de Oscar-ceremonie te arresteren voor de klap die hij had uitgedeeld aan Chris Rock. Dat beweert producent Will Packer, die voor het eerst op het incident heeft gereageerd in Good Morning America.

De politie liet de arrestatie afhangen van Rock. Als hij aangifte tegen Smith zou doen, dan zouden agenten de acteur uit de zaal verwijderen en arresteren. De komiek wilde de situatie echter niet verder laten escaleren en gaf aan geen aangifte te willen doen.

Packer bevestigt dat Smith ook is gevraagd de zaal vrijwillig te verlaten. Maar zoals eerder deze week al duidelijk werd, weigerde hij dat.

Even na het incident stond Smith op het podium om de Oscar voor beste acteur in ontvangst te nemen. Daarbij kreeg hij een staande ovatie.

Op dit moment doet de organisatie achter de Oscars onderzoek naar het incident. Smith hangen diverse mogelijke sancties boven het hoofd, waaronder het al dan niet tijdelijk moeten inleveren van zijn lidmaatschap en stemrecht.

Smith heeft eerder deze week zijn excuses aangeboden aan Rock en de Academy.

NieuwsFilm

meest populair