Het lukt Netflix maar niet om de best bekeken streamingfilm te hebben

Het lukt Netflix maar niet om de best bekeken streamingfilm te hebben

Wederom wint Encanto het.

Disney-film Encanto blijft de meest dominante kracht in de wereld van streamingfilm. Het is een wereldwijd fenomeen en de muziek brak alle Disney-records. Maar fans blijken ook niet te kunnen stoppen met kijken.

Sinds Encanto verscheen op Disney+ eind december, is het de meest populaire film op de streamingdiensten die door Nielsen gevolgd worden. Het bedrijf kwam met zijn nieuwe statistieken en laat zien dat de Disney+ release nog altijd bovenaan staat.

Encanto overheerst
Nielsen kwam met de nieuwe streamingcijfers voor de week van 28 februari tot en met 6 maart. Encanto was weer de nummer een, met 864 miljoen minuten aan streams.

De nummer twee staat niet gigantisch ver meer hier vandaan en is Tyler Perry's A Madea Homecoming van Netflix. Die Original wist een indrukwekkende 746 miljoen minuten aan streams te vergaren. De nummer drie van de week staat een stuk lager en is Free Guy, eveneens van Disney+, met 487 miljoen minuten aan streams.

Daarmee is duidelijk dat Netflix nog altijd moeite heeft om te domineren met films. Wat series betreft blijft Netflix ongenaakbaar, maar met films is het een ander verhaal.

Wel zou komende week een andere film bovenaan kunnen verschijnen. Op 11 maart verschenen The Adam Project (Netflix) en Turning Red (Disney+). Een van die twee zal vermoedelijk voor een groot weekend zorgen.

NieuwsFilm

meest populair