'Avengers: Endgame'-regisseur: Marvel Studios heeft geen plan

'Avengers: Endgame'-regisseur: Marvel Studios heeft geen plan

Dat klinkt wel opmerkelijk.

Het Marvel Cinematic Universe is nu anderhalf decennium bezig en lijkt voorlopig niet te stoppen. De franchise werkt aan heel wat nieuwe films en televisieseries, die allemaal onderling verbonden zijn.

Het is een formule waarvan heel wat filmstudio's geprobeerd hebben hem te kopiëren, maar niemand is daar echt succesvol in geslaagd. Althans, niet zo succesvol als het Marvel Cinematic Universe is. Dat lijkt altijd te zijn gekomen door een overkoepelend plan, waarbij Kevin Feige en de producenten het verhaal jaren vooruit plannen. Maar volgens Avengers: Endgame-regisseur Joe Russo is dat niet zo.

Geen Marvel Cinematic Universe-plan
Joe Russo regisseerde samen met zijn broer vier Marvel Cinematic Universe-films. Hij vertelde recent tijdens het Sands International Film Festival dat Marvel geen uitgebreid plan heeft voor zijn toekomst.

Wel hebben Kevin Feige en het creatieve team van Marvel ideeën en concepten voor waar ze heen willen. De resultaten van de films en series bepalen echter waar het heen gaat.

"Nee, de manier waarop het werkt, en ik weet zeker dat in de toekomst iemand dit in de toekomst zal vertellen, is dat Kevin geen duidelijk plan heeft. Hij heeft een idee, maar je kan geen plan hebben als de film die je maakt flopt. Er is dan geen plan, snap je?" begon Russo.

"Het gaat er om of een film slaagde, en of er enthousiasme over was. En wat we meer zouden kunnen doen. Dingen die we hopen te doen als het verhaal verder kan. Denk aan Infinity War en Endgame. Maar veel is ter plekke uitgedacht."

NieuwsFilm

meest populair