Eigenlijk moest de 'Harry Potter' spin-off 'Fantastic Beasts' heel anders worden

Eigenlijk moest de 'Harry Potter' spin-off 'Fantastic Beasts' heel anders worden

De makers wilden een documentaire maken.

Fantastic Beasts bleek een welkome terugkeer naar de magische wereld van schrijfster J.K. Rowling. Maar sinds 2019 doet Rowling haar uiterst best om de ervaringen van fans te verpesten.

Het boekje Fantastic Beasts and Where to Find Them is gebaseerd op een fictief schoolboek uit de werken van Rowling, dat gebruikt werd op Hogwarts om leerlingen te onderwijzen over toverwezens. De film Fantastic Beasts vertelt het verhaal van Newt Scamander in de jaren twintig in de Verenigde Staten waar hij een bekende duistere tovenaar ontmoet.

Het oorspronkelijke plan voor de film was echter volledig anders!

Fantastic Beasts-documentaire
Producent David Heyman onthulde tijdens een interview met Collider dat het oorspronkelijke plan was om een documentaire te maken. Het was dus helemaal niet opgezet als een filmreeks die duikt in de opkomst en val van Gellert Grindelwald.

Maar J.K. Rowling was niet aan boord en dus wilden de producenten niet direct verder.

"We dachten na over wat we moesten doen en Lionel Wigram, een van de producenten hiervan en de man aan wie ik Harry Potter begin 1997 stuurde, hij dacht dat we een documentaire over Newt zouden kunnen maken. Maar Jo hoorde dat uiteindelijk en we wilden het niet maken zonder toestemming van Jo."

De schrijfster bleek al een script te hebben klaarliggen, maar heel anders dan wat de makers voor ogen hadden.

NieuwsFilm

meest populair