Mads Mikkelsen haalt keihard uit naar methodacting-techniek: "Bullsh*t!"

Mads Mikkelsen haalt keihard uit naar methodacting-techniek: "Bullsh*t!"

De acteur gelooft er duidelijk niet in.

Talloze bekende acteurs doen vandaag de dag aan 'methodacting'. Dit is een manier of techniek van acteren waarbij de acteur zijn eigen ervaringen gebruikt om een karakter zo waarachtig mogelijk weer te geven. Hoewel de techniek door vele sterren wordt gebruikt vindt Mads Mikkelsen dit echt helemaal niks.

Denk bijvoorbeeld maar aan Benedict Cumberbatch, die zich tijdens de opnames van The Power of the Dog weigerde te douchen en zichzelf zelfs een nicotine vergiftiging 'gaf' om zo overtuigend mogelijk over te komen.

Ook de met een Oscar bekroonde Jared Leto doet maar wat graag aan methodacting (voor Suicide Squad stuurde hij Margot Robbie een dode rat en liet hij aan de andere acteurs foto's zien van een aan flarden geschoten varken). Mikkelsen is er echter geen fan van.

Onzin
Mikkelsen brak door in de geliefde James Bond film Casino Royale en was sindsdien te zien in pareltjes als Jagten, Drunk en de serie Hannibal. Ook nam hij het stokje over van Johnny Depp als Grindelwald in de Fantastic Beasts-franchise. Ondanks het feit dat meerdere mensen Depp graag hadden willen zien terugkeren, zet Mikkelsen de rol goed neer.

Aangezien het nieuwste deel, The Secrets of Dumbledore, nu te zien is, geeft de 56-jarige acteur op dit moment de nodige interviews. Recentelijk liet hij zich uit over methodacting, maar het is duidelijk dat hij hier geen fan van is en de hype niet begrijpt: "Het is gewoon bullsh*t!"

Uitleg
Zo vervolgt Mikkelsen: "Je kan jezelf voorbereiden tot je gek wordt, maar wat heb je daaraan? En wat als de film daarna gigantisch flopt? Wat heb je dan bereikt? En hoe moet je je dan voorbereiden op het spelen van een seriemoordenaar? Ga je dat dan ook twee jaar uitproberen?"

De acteur had het wel over collega Daniel Day-Lewis, die ook maar wat graag gebruikt maakt van de techniek. Mikkelsen denkt dat dit echter weinig met methodacting te maken heeft: "Ik heb enorm veel respect voor Daniel, hij is een geweldige acteur, maar dat heeft niets met zijn methode te maken. Hij heeft gewoon ongelofelijk veel talent".

NieuwsFilm

meest populair