'Morbius' breekt een box office record dat niemand wil verbreken

Jared Leto zorgt niet alleen voor goud.

Jim Pedd 12 april 2022 20:30 in Algemeen
Sony-film Morbius heeft een record gebroken in zijn tweede weekend aan de box office. Maar niet een record dat je echt wil verbreken.

Forbes meldt dat de film op zijn tweede vrijdag in de Verenigde Staten zo'n 2,95 miljoen dollar opbracht. Dat is een indrukwekkende 83 procent minder dan de vrijdag ervoor. In zijn geheel komt de Sony-film in zijn tweede weekend in de Verenigde Staten uit op 9,9 miljoen dollar - 75 procent minder dan het openingsweekend van 39 miljoen dollar. Daarmee komt de film uit op 57 miljoen dollar in de eerste tien dagen, wat een rampzalig slecht bedrag is voor dit genre.

Morbius box office
De cijfers zijn voor Morbius dus allerminst positief. Dat terwijl de film wel een solide debuut beleefde, want de 39 miljoen dollar waar de film op neerkwam was behoorlijk goed.

Sony zelf had bijvoorbeeld verwacht dat de film hooguit 33 miljoen dollar zou verdienen in zijn opening. Dat haalde men dus gemakkelijk! Desalniettemin is het bepaald geen hoog bedrag voor een blockbuster als deze.

Morbius werd bovenal zeer negatief ontvangen, waarbij critici onder meer benoemden dat het plot erg rommelig is en de CGI "visueel verwarrend".

Morbius draait om de wetenschapper Dr. Michael Morbius, die in een poging zijn zeldzame bloedziekte te genezen, zichzelf vampier maakt.

NieuwsFilm