Eerste recensies 'The Northman': zo bruut al beloofd?

Eerste recensies 'The Northman': zo bruut al beloofd?

Vanaf aankomende woensdag in de bioscoop.

De afgelopen maanden kregen we al flink wat hoopvolle beelden uit de film The Northman te zien. De historische vikingfilm komt van regisseur Robert Eggers die de afgelopen jaren al verraste met The Lighthouse en The Witch. Nu zijn de eerste recensies online verschenen.

De film is R-rated (16 jaar en ouder) vanwege Naakt, sterk bloedig geweld en wat seksuele inhoud. Of dit ook zo is, weten we nu via de recensies. Op het moment van schrijven staat The Northman op een sterke 89 procent na 37 recensies, met een 8.00/10 als gemiddelde beoordeling.

Duizelingwekkend en woest wraakverhaal
"The Northman is een duizelingwekkend staaltje filmmaken, zoals Eggers' eerdere films. De film rechtvaardigt een diepgaande analyse terwijl deze nog steeds een actie-odyssee met een hoog octaangehalte levert," meent Carlos Aguilar van The Playlist.

"Robert Eggers levert wederom iets groots af. Het hele ensemble bruist in dit woeste wraakverhaal dat je meeneemt naar de tiende eeuw en ervoor zorgt dat je elk grammetje van de passie en agressie van het verhaal voelt via het vakkundig gemaakte camerawerk," zei YouTube-recensent Perri Nemiroff.

"Hoewel het canvas van Robert Eggers' nieuwste versie aanzienlijk breder is dan dat van The Witch and The Lighthouse, voelt deze alsof de psychologische chaos niet dienovereenkomstig is uitgebreid," is de minder enthousiaste reactie van Mark Hanson van Slant Magazine.

The Northman heeft rollen voor onder meer Alexander Skarsgård, Nicole Kidman, Anya Taylor-Joy, Ethan Hawke, Willem Dafoe en Björk.



NieuwsFilm

meest populair