Sony onder vuur na misleidende communicatie 'Spider-Man: No Way Home'

Sony onder vuur na misleidende communicatie 'Spider-Man: No Way Home'

De Blu-ray zou eigenlijk heel wat verwijderde scènes bevatten.

In Nederland hoef je de geen 4K UHD, Blu-ray of Dvd-release te verwachten van Spider-Man: No Way Home. De Marvel-film verschijnt hier enkel digitaal. In het buitenland wordt de schijf erg slecht ontvangen.

Toen Spider-Man: No Way Home eerder deze maand in Britse schappen op dvd, Blu-ray en 4K UHD verscheen, waren de fans teleurgesteld toen bleek dat de verwijderde scènes niet op de schijven stonden. Nu is bevestigd dat deze ook afwezig zijn op Amerikaanse uitgaven.

Het probleem is dat Sony Pictures voorafgaand aan de release packshots verspreidde met daarop de vermelding dat er tien minuten aan verwijderde scènes te zien zouden zijn, met titels als "Interrogation Scene Extended," "Peter Day at Midtown High," "Undercroft Montage," "Happy's Very Good Lawyer" en "The Spideys Hang Out". De promotionele packshots staan nu nog regelmatig op webshops.

Klachten over misleidende communicatie
Voor de fans is het een teleurstelling omdat de verwijderde scènes mogelijk extra details prijsgeven en er rondom de release van de film ook over werd gesproken. Sowieso zijn verwijderde scènes erg geliefde extra's op Blu-ray en Dvd. Dat er nu klachten zijn over misleidende communicatie is dus niet gek.

Comic Book Movie heeft om een reactie gevraagd van Sony Pictures, maar die blijft voorlopig achterwege. Hieronder een eerder promotionele packshot met daarop de vermelding van de verwijderde en verlengde scènes.

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair