De carrière van Cuba Gooding Jr. is na deze mokerslag nu echt voorbij

De carrière van Cuba Gooding Jr. is na deze mokerslag nu echt voorbij

Ook hij zal niet meer welkom zijn in Hollywood.

Cuba Gooding Jr. was in de jaren negentig en begin 2000 een van de bekendste acteurs in Hollywood. Zo wist hij hoge ogen te gooien in films als Outbreak, Men of Honor en Radio en in 1997 won hij zelfs een Oscar voor zijn rol in Jerry Maguire. Toch lijkt de carrière van de acteur nu definitief voorbij te zijn.

Sinds #MeToo zijn heel wat grote Hollywood namen verdwenen. Harvey Weinstein ging ten onder, maar ook bekende acteurs zoals o.a. Kevin Spacey, James Franco en Johnny Depp komen niet meer aan de bak. Gooding hoort zeker ook in dit rijtje thuis.

Bekentenis
De Amerikaanse acteur werd in 2018 aangeklaagd voor seksueel wangedrag. Hij heeft dit al die jaren ontkend. Volgens zijn advocaten ging het namelijk enkel en alleen om "overijverige aanklagers zich hadden laten meeslepen door de MeToo-beweging". Nu heeft Gooding Jr. toch voor het eerst een bekentenis afgelegd en erkent hij dat hij in 2018 in een nachtclub in New York een medewerkster ongevraagd heeft gezoend.

Of de verhalen van de andere vrouwen die hem eveneens beschuldigen van aanranding ook kloppen is vooralsnog onduidelijk. Wel bood hij zijn excuses aan aan iedereen die zich door hem 'gekrenkt' voelt. Heel erg gek is het niet dat de acteur dit doet. Zijn excuses maakt namelijk deel uit van een schikking waardoor hij een celstraf ontloopt. Toch is het nu wel zeker dat zijn carrière erop zit.

Nog niet voorbij
Hier blijft het echter niet bij. Gooding Jr. wordt ook nog beschuldigd van verkrachting van een vrouw in 2013 in New York. Daarvoor loopt er een aparte zaak tegen hem. De acteur bestrijdt deze aantijgingen wel.

NieuwsFilm

meest populair