'Harry Potter'-fans zijn niet blij met dit plotgat in 'Fantastic Beasts 3'

'Harry Potter'-fans zijn niet blij met dit plotgat in 'Fantastic Beasts 3'

Niet iedereen is even blij.

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore draait net een paar dagen in de bioscoop en nu al zijn fans niet al te blij. Dat heeft met name te maken met de rol van actrice Fiona Glascott in de film.

De nieuwe Harry Potter-film heeft momenteel op Rotten Tomatoes een score van 58 procent. Daarmee lijkt het niet helemaal de terugkeer naar vorm te zijn waar fans op hoopten.

Een plotgat
Het belangrijkste probleem dat fans op dit moment met Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore hebben, heeft te maken met de rol van Professor Minerva McGonagall.

Zij is een belangrijk bijpersonage in de Harry Potter-films. De Fantastic Beasts-films spelen zich af voor de gebeurtenissen in de Harry Potter-films, waarmee het onmogelijk is voor actrice Maggie Smith om terug te keren.

In het echte leven is Fiona Glascott 39 jaar oud en in de film The Secrets of Dumbledore is ze ongeveer net zo oud. Een opmerkelijk feit, want het personage werd volgens de Harry Potter-franchise geboren in 1935. Hoe ze dan nu geen kind kan zijn?

Dat plotgat speelde trouwens ook al bij de vorige Fantastic Beasts-film, die zich in 1927 afspeelt. Toen was McGonagall nog niet eens geboren. Extra opmerkelijk was dat die film een flashback naar de jaren 1910 had, waar het personage ook al les gaf op Hogwarts. Ook dat leek vrij onmogelijk.

NieuwsFilm

meest populair