Jamie Dornan (Belfast) laat eindelijk weten of hij de nieuwe James Bond wil worden

Jamie Dornan (Belfast) laat eindelijk weten of hij de nieuwe James Bond wil worden

De acteur vindt het leuk dat hij genoemd wordt, maar heeft wel moeite met alle kritiek.

Jamie Dornan mag dan wel voornamelijk bekend zijn geworden dankzij de Fifthy Shades-films, de acteur heeft eveneens al wat ruigere rollen gespeeld, zoals in de Netflix-film The Siege of Jadotville en Robin Hood. Hij heeft dan ook genoeg fans die hem maar wat graag zouden willen zien als de nieuwe James Bond, iets waar de acteur zich nu zelf over uitlaat.

We weten onderhand allemaal wel dat Daniel Craig niet meer terugkeert als 007. De acteur was voor de laatste keer te zien als de geliefde geheimspion in No Time to Die, wat betekent dat dus nu op zoek gegaan moet worden naar een vervanger. Dornan wordt ook genoemd, naar heeft hij hier überhaupt zelf interesse in?

Dubbel
Tijdens een recent interview reageerde de 39-jarige acteur op de vraag: "Ik haat vooroordeel. Je ziet het maar wat vaak gebeuren in de filmwereld. Ik ben gewoon absoluut geen fan van het beoordelen van mensen op wat voor een manier dan ook, dat vind ik nogal zielig... Kijk bijvoorbeeld toen Rob werd gecast als Batman. 90% was gewoon negatief. Toen Daniel Craig werd gecast als James Bond was het nog erger. Het was gewoon 100% negatief".

"Er werden alleen maar gemene en vervelende dingen over hem gezegd. Ik vond het zelf echt misselijkmakend dat sommige mensen zo verdomd gemeen kunnen zijn over castingbeslissingen. Maar wat gebeurde toen? Daniel was f*king briljant als Bond en heeft het personage voor altijd veranderd. Hetzelfde geldt voor Rob en iedereen is nu een fan van zijn Batman".

Misschien wel
Hoewel Dornan dus geen fan is van dit aspect, vindt hij het wel leuk dat mensen hem zien als een goede nieuwe Bond: "Het is natuurlijk wel gaaf om genoemd te worden als de mogelijke opvolger van Daniel". Er worden echter ook nog heel wat andere namen genoemd, zoals o.a. Henry Cavill en Tom Hardy.

Dornan weet dus dat het lastig kan worden: "Het is niet makkelijk om te zeggen wie het stokje gaat overnemen. Als je kijkt naar de 'lijst' met kanshebbers, zie je alleen maar namen waarvan je wel begrijpt waarom ook zij gezien worden als mogelijke opvolgers. Ik ben benieuwd wie de rol gaat scoren!"

NieuwsFilm

meest populair