Dit is het oorsprongsverhaal van Grindelwald, de grote schurk van 'Fantastic Beasts'

Dit is het oorsprongsverhaal van Grindelwald, de grote schurk van 'Fantastic Beasts'

Mads Mikkelsen bedacht een heel verhaal.

In Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore speelt acteur Mads Mikkelsen de rol van de kwaadaardige tovenaar Gellert Grindelwald. Hij blijkt zo zijn eigen idee te hebben over de redenen waarom Grindelwald zijn kruistocht tegen niet-tovenaars (ook wel Dreuzels) begon.

Tijdens een interview met The Hollywood Reporter vertelde Mikkelsen wat er volgens hem achter die strijd zit.

Een gruwelijke strijd
"Ik wilde niet dat hij direct een demagoog zou zijn geweest," aldus Mikkelsen tegenover The Hollywood Reporter. Daarom bedacht hij zijn eigen verhaal om de handelingen uit te kunnen leggen.

"Mijn reden is dat er iets met zijn hele familie gebeurd is toen hij nog een kind was. En dat legt uit waarom hij die haat met zich meedraagt. Het is een geweldig, gedetailleerd en complex universum dat [J.K. Rowling] bedacht heeft en ik ben heel benieuwd hoe zij hierover denkt. Ik hoop dat ik er meer dan 1 mag doen."

Dat is nog wel even de vraag, want de box office prestaties van Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore wijzen er tot nu toe op dat het de slechtst verdienende toevoeging aan de franchise als geheel gaat worden. Dat zou vrij pijnlijk zijn voor Warner Bros., dat er graag een megafranchise van wil maken.

NieuwsFilm

meest populair