Controversiële blockbuster scoort erg goed op Netflix

Controversiële blockbuster scoort erg goed op Netflix

Noah van Darren Aronofsky scoort op de streamingdienst.

Filmmaker Darren Aronofsky werkte meer dan een decennium aan een fantasy blockbuster die hij inspireerde op de Bijbel. Gegarandeerd was daarmee dat het een film vol controverse zou worden.

En inderdaad, Noah kwam flink onder vuur te liggen in de opbouw naar de release. Uiteindelijk bleek het wel de best presterende film in de carrière van Aronofsky tot nu toe.

Noah scoort op Netflix
De 125 miljoen dollar kostende film bereikte een prima 359 miljoen dollar aan de box office. Een behoorlijk respectabel bedrag, aangezien er van alle kanten kritiek was.

Zo waren er mensen die vonden dat de cast gewhitewasht was, leunde Aronofsky volgens critici teveel op andere bronnen buiten de bijbel en werd de film om religieuze redenen verboden in China.

Ook werd Noah verboden in landen als Bahrein, Koeweit, Qatar, Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten, Maleisië, Indonesië en Pakistan omdat er gebeurtenissen vertoond werden die volgens hen de leer van de Islam tegenspraken.

Hoe dan ook zien we nu dat Noah het op Netflix goed doet. Zo goed dat de film het volgens FlixPatrol tot de top tien van Netflix wereldwijd geschopt heeft.

NieuwsFilm

meest populair