Deze topacteur maakte Michael Bay doodsbang tijdens 'The Rock'

Deze topacteur maakte Michael Bay doodsbang tijdens 'The Rock'

Tijdens The Rock was Bay best een beetje bang voor

Na het succes van Bad Boys in 1995 verscheen van regisseur Michael Bay de actiethriller The Rock. Daarin werkte de actieregisseur niet alleen samen met Nicolas Cage, maar ook met legende Sean Connery. Het blijkt dat Bay in het begin toch wat moeite had om Connery te regisseren.

"Oké, laat me de allereerste dag dat ik met Sean Connery werkte, uitleggen. Ik ben nog een kind. Sean heeft 75 films gemaakt. Ik heb een film gemaakt, dit was mijn tweede. We doen de verhoorscène, met zijn lange grijze haar en de baard," startte Bay tegenover Collider.

"Ik was zo bang om hem zijn eerste aanwijzing te geven," vervolgde de regisseur. "Dus we doen een take. 'Oké, laten we het nog een keer doen. Doe een tweede take.' Ik heb zoiets van 'oh mijn God, ik moet hem nu wat richting geven'."

"'Eh, Sean, kun je dat minder charmant zeggen?' Hij zegt: 'Tuurlijk jongen. Zeker jongen.' Dus mijn naam op de set was 'Boy'. En hij vrat regisseurs op. Hij had een hekel aan regisseurs."

Een echte, echte filmster
Bay voegde er wel aan toe dat alles goed kwam tussen de twee. "Hij was een harde man om van te houden, maar hij mocht mij. Ik heb zoveel geleerd van die man. En hij heeft me echt heel veel geleerd. Hij was een echte, echte filmster," sluit Bay af. "Ik was erg verdrietig toen hij stierf."



NieuwsFilm

meest populair