'Fantastic Beasts' zorgt voor nog een plotgat in de Harry Potter-franchise

'Fantastic Beasts' zorgt voor nog een plotgat in de Harry Potter-franchise

De films botsen nogal.

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore is de derde film in de franchise. Maar wanneer speelt deze zich nou af?

De tijdlijn in het narratief zorgt voor een plotgat in de franchise. Die begint in 1926, en als de laatste twee films er daadwerkelijk komen, eindigt deze vijfdelige reeks in het jaar 1945, met de val van Gellert Grindelwald als oppermachtige tovenaar.

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore-verhaal
In Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore wordt Jacob Kowalski gevraagd om Newt Scamander en Albus Dumbledore te helpen in het gevecht tegen Grindelwald. Hij gaat akkoord omdat hij Queenie Goldstein wil helpen, die zich eerder bij Grindelwald voegde.

We horen dat het een jaar geleden was dat de twee elkaar zagen in 1926. Dat wijst erop dat Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore zich in 1927 afspeelt. Tussen de eerste twee films zitten een paar maanden en nu nog steeds maar een paar maanden. Terwijl het de bedoeling was dat we een uitgebreide blik op de gestage opkomst van Grindelwald zouden zien.

Het idee was volgens Warner Bros. dat Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore zich af zou spelen in 1932. Dat is zes jaar later dan de vorige film. Dat betekent dus dat er iets mis gaat met de logica der tijd in deze films, waarbij de zesjarige tijdsprong niet helemaal gehonoreerd wordt, en er een klein extra plotgat inzit.

NieuwsFilm

meest populair