'Lord of the Rings': Hoeveel maanden duurde de reis van Frodo?

'Lord of the Rings': Hoeveel maanden duurde de reis van Frodo?

Dat is een interessante...

Met drie prachtige films kreeg het publiek begin jaren 2000 een filmversie te zien van een van de beste fantasyverhalen die ooit verteld zijn. Sinds hun release, zijn de Lord of the Rings-films alleen maar populairder geworden.

Dat betekent dus ook dat er nog altijd heel wat leuke vragen over de films bestaan waar fans graag antwoord op krijgen. Een van die vragen beantwoorden we vandaag, in dit artikel. Namelijk: hoelang duurde de reis die Frodo en Sam maakten, van de Shire (de Gouw in de Nederlandse vertaling) naar het duistere land Mordor?

Lord of the Rings-reis
Frodo en Sam reisden ver van hun charmante thuisland, naar gebieden die gewoonlijk niet bezocht worden door gewone mensen, en kwamen uiteindelijk terecht in het desolate Mordor. De passage van tijd is niet zo duidelijk in de films.

Maar gelukkig geldt dat wel voor de boeken van J.R.R. Tolkien. In de appendices van de Lord of the Rings-boeken, lezen we precies hoelang de reis duurt.

Frodo's vertrek vond plaats op 23 september van TA 3018. Dat is een dag nadat hij zijn vijftigste verjaardag vierde. Binnen een paar dagen waren Frodo en zijn gezelschap, dat toen bestond uit Sam, Merry en Pippin, al in de wijde wereld en verlieten ze de Shire. Een maand later bereikten ze Rivendell, waar ze een paar maanden verbleven (tot eind december).

Het Fellowship reisde vervolgens door de mijnen van Mora in januari en in februari bereikten ze de elfenstad Lothlórien al. Frodo en Sam verlieten hun vrienden tien dagen later en trokken vervolgens in een maand door maar Mordor.

Op 25 maart kwam TA 3019 tot een einde en was Sauron voor altijd verslagen.

NieuwsFilm

meest populair