Er bestaat inderdaad een langere en véél betere versie van deze topfilm met Brad Pitt

Er bestaat inderdaad een langere en véél betere versie van deze topfilm met Brad Pitt

Helaas denkt regisseur Andrew Dominik dat we deze versie nooit te zien zullen krijgen...

In 2007 wist regisseur Andrew Dominik hoge ogen te gooien met The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford. In de 2 uur en 40 minuten lange film schitteren o.a. Brad Pitt, Casey Affleck en Sam Rockwell, maar er bestaat een nóg betere versie.

Dit liet de Director of Photography van het project, de legendarische Roger Deakins, enkele tijd geleden al weten. Hij zei toen dat er een langere cut van de film bestaat, die hij stukken beter vond. Nu heeft Dominik dat bevestigd.

Reactie
Tijdens een recent interview, om zijn nieuwste film Blonde (waarin Ana de Armas in de huid kruipt van Marilyn Monroe) te promoten, liet de filmmaker zich er kort over uit: "Ja, er bestaat inderdaad een langere en in mijn ogen eveneens betere versie van de film".

"Het is echter niet veel langer. Het gaat namelijk maar om een extra 15 minuten en niet om een uur, zoals sommigen beweren". Hoewel de film goede recensies kreeg en sterk werd onthaald, was The Assassination of Jesse James een flop aan de box-office. Dominik denkt dan ook dat de studio geen interesse heeft in het alsnog uitbrengen van de langere versie.

Kleine kans
Zo vervolgt hij: "Ik schat de kans erg klein dat we de lange versie ooit te zien krijgen. Warner Bros. is helaas niet geïnteresseerd en we hebben ook al gevraagd bij (het distributiebedrijf) Criterion, maar ook dit was zonder zonder succes..."

NieuwsFilm

meest populair