'The Northman' wil ook de jonge kijkers op deze speciale manier naar de bioscoop krijgen

Een videospel in een videospel!

The Northman is tot nu toe ijzersterk onthaald. De keiharde Viking-film van regisseur Robert Eggers (die voorheen al hoge ogen wist te gooien met The Witch en The Lighthouse) mag dan misschien wel voornamelijk gemaakt zijn voor volwassenen, ze proberen nu ook jongere bioscoopgangers aan te trekken.

De film krijgt namelijk zijn eigen spin-off videogame in het wereldberoemde spel Fortnite. Het spel, gebaseerd op The Nortman, heet Vengeance (waar de film voornamelijk om draait). Vengeance kan gespeeld worden als je de eilandcode 6089-1011-3272 ingeeft. Zie de trailer hieronder.



Normaal
Fortnite is een van de bekendste spellen vandaag de dag. De Battle Royal game, waar je in een gigantische map wordt geplaatst met 99 andere spelers en moet zien te overleven, is al enkele jaren zeer geliefd. Dit is grote Hollywood-studio's eveneens opgevallen en zij maken hier nu gebruik van.

Fortnite is namelijk ook een populair platform geworden om films en andere culturele zaken te promoten. Zo liet Lucasfilm de trailer van The Rise of Skywalker in première gaan in het spel. Christopher Nolan herhaalde dit trucje met Tenet.

Succes
Daar blijft het echter niet bij. Vaak worden ook nieuwe, speelbare personages toegevoegd om nieuwe projecten in de spotlights te zetten. Zo kon je bijvoorbeeld een tijdje in de huid kruipen van een van de Avengers of Wolverine en worden er ook regelmatig speciale evenementen toegevoegd, zoals dat nu het weer het geval is met Vengeance.

Het productiebedrijf achter The Northman, genaamd Focus Features, hoopt op op deze manier om ook de jongeren ervan te overtuigen dat de film wel een bioscoopuitje waard is.

NieuwsFilm

meest populair