Is '28 Days Later...' nu wel of niet een zombiefilm?

Is '28 Days Later...' nu wel of niet een zombiefilm?

De scenarist van de film geeft voor eens en altijd duidelijkheid.

Het vraagstuk of Danny Boyle's 28 Days Later... wel of niet een zombiefilm is, lijkt eindelijk afgesloten nu Alex Garland, de scenarist van de film, zijn zegje erover heeft gedaan.

Na het debuut van 28 Days Later in 2002 werd de film met veel lof ontvangen en bleek hij een van de meest invloedrijke moderne zombiefilms te zien. Toch hebben sommige mensen er moeite mee dat de film 'zombiefilm' wordt genoemd, omdat de besmette mensen meer bloeddorstig lijken te zijn geworden door het 'rage'-virus dat in de film wordt verspreid.

Hoe zit het nou?
Tijdens een interview met Empire werd Garland gevraagd naar de kwestie, en hij gaf er voor eens en altijd duidelijkheid over:

"Ik weet dat er al jaren wordt gediscussieerd of het een zombiefilm is of niet. Het is een zombiefilm! Er kunnen technische zaken zijn waardoor mensen hieraan twijfelen, maar kom op, het zijn gewoon zombies."

Vreemd genoeg is regisseur Boyle het nooit eens geweest hiermee. Boyle heeft altijd volgehouden dat 28 Days Later geen onderdeel uitmaakt van het zombie-genre. Omdat Garland het verhaal heeft geschreven, zou hij eigenlijk degene moeten zijn die we geloven. Hij kent het verhaal en de personages immers het best.

NieuwsFilm

meest populair