28 Days Later... (2002)

His fear began when he woke up alone. His terror began when he realised he wasn't.

Het acteerwerk is goed maar de zwakke plek is het verhaal, dat nooit echt eng wordt.
play

7,3 details

  • 113 Min
  • Horror
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Thriller
  • Verenigd Koninkrijk
113 Min Verenigd Koninkrijk

Een groep Londenaren weet te ontsnappen aan een kwaadaardig virus dat de aarde in zijn greep heeft. Het virus zorgt er voor dat alle besmette personen veranderen in gevaarlijke moordenaars, die een gevaar vormen voor de mensen die de plaag overleefd hebben.

Regie
Danny Boyle
Cast
Cillian Murphy, Naomie Harris, Brendan Gleeson, Noah Huntley, David Schneider, Jukka Hiltunen, Megan Burns, Alex Palmer, Christopher Dunne, Toby Sedgwick, Emma Hitching, Bindu De Stoppani, Justin Hackney, Alexander Delamere, Kim McGarrity.
Budget
$ 5.000.000
Opbrengst
$ 82.000.000
Release
01.11.2002
Release NL
12.04.2003

Filmtotaal Recensie

Regie: Danny Boyle | Cast: Cilian Murphy (Jim), Naomie Harris (Selena), Brendan Gleeson (Frank), e.a.

Een allesverwoestende atoomoorlog, de inslag van een reusachtige meteoriet, buitenaardse wezens die vanuit hun ruimteschepen complete steden wegvagen, een virus dat nagenoeg de hele mensheid uitroeit. We hebben het allemaal in talloze films en boeken voorbij zien komen. De vraag is altijd hetzelfde: wat doen de overlevenden? Wat doen gewone mensen, wanneer het fundament onder hun beschaving wordt weggeslagen, er geen regering meer is, geen wetten meer gelden, en hun toekomst ineens vanaf bladzijde één herschreven moet worden? Dit is een interessant uitgangspunt, omdat werkelijk iedereen, van schoolmeisje tot getrainde militair, in de meest extreme situaties geplaatst kan worden.

In het door Danny Boyle geregisseerde 28 Days Later wordt fietskoerier Jim (Cillian Murphy) enkele weken na een aanrijding wakker in een verlaten ziekenhuis. Niet alleen het ziekenhuis is verlaten, maar ook, zo ontdekt Jim terwijl hij vol ongeloof door de straten strompelt, de rest van Londen. Auto's staan leeg op kruispunten, er ligt geld op straat en er is nergens een levende ziel te bekennen. Een krantekop en een met wanhopige boodschappen volgeplakte zuil getuigen van een massale exodus uit Groot-Brittannië. Van de proloog van de film weten we dat een groep dierenbevrijdingsactivisten 28 dagen eerder een laboratorium is binnengedrongen om een stel chimpansees te bevrijden, die zijn geïnfecteerd met een ‘razernijvirus’ dat pure moordlust veroorzaakt. Tijdens de actie raakt een activist besmet, en vanaf dat moment verspreidt het virus zich via speeksel en bloed razendsnel over de Britse bevolking, iedereen die geïnfecteerd wordt binnen enkele seconden veranderend in een moorddadig, redeloos beest. De enige manier voor Jim om als ‘gezond’ mens te overleven is om zich aan te sluiten bij lotgenoten en uiteindelijk op zoek te gaan naar een nog functionerende militaire basis die zich ten noorden van Manchester zou moeten bevinden.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

28 Days Later... Nieuwsberichten

Laatste reacties

Sangroid

"...[quote=JawadThaMotownMaster]wow dit is een zeer aparte film. Geen clichés zoals resident evil (alle......"

JawadThaMotownMaster

"...Wow dit is een zeer aparte film. Geen clichés zoals resident evil (alle afleveringen) Ik vond het......"

jmdeking

"...Deze wou ik nog zien omdat ik 28 weeks later al gezien heb en erg goed uit de bus is gekomen en me n......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

28 Days Later...

acties