Deze ijzersterke oorlogsfilm staat nu op Netflix

Deze ijzersterke oorlogsfilm staat nu op Netflix

Stevige oorlogsfilms om niet te missen.

Op Netflix worden doorlopend mooie films toegevoegd. Nu is er weer een mooie en aangrijpende oorlogsfilm op de streamingdienst te zien. We hebben het over The Hurt Locker van regisseur Kathryn Bigelow.

The Hurt Locker - letterlijke vertaling is De Pijncel - verscheen in 2008 en is de Oscarwinnaar uit 2010. In totaal verzilverde de oorlogsfilm maar liefst zes van de negen nominaties, voor dus Beste film, maar ook voor onder meer Beste regisseur, Beste originele script en Beste geluidsmontage.

De ontvangst was dan ook sterk. Op Rotten Tomatoes staat The Hurt Locker op een uitstekende 97 procent score op de Tomatometer.

"Kathryn Bigelows The Hurt Locker is een goed geacteerd, intens gefilmd en met actie gevuld oorlogsepos, en tot nu toe de beste van de recente dramatiseringen van de oorlog in Irak," luidt de critics consensus op Rotten Tomatoes.

The Hurt Locker staat nu op Netflix
De dramafilm geeft een beeld van de gevaarlijke werkzaamheden van een Amerikaanse bombsquad in Irak, waar tot op de dag van vandaag zowat dagelijks doden vallen bij allerlei grote en kleine (bom)aanslagen.

Sinds afgelopen donderdag staat de oorlogsfilm met namen als Jeremy Renner, Anthony Mackie, Brian Geraghty, Christian Camargo, Ralph Fiennes, David Morse en Guy Pearce op Netflix. Hieronder de trailer.

Bekijk de film hier op Netflix.



NieuwsFilm

meest populair