Deze geweldige gameverfilming blijft Netflix domineren

Deze geweldige gameverfilming blijft Netflix domineren

'Sonic 2' kijk je nu in de bioscoop, maar het eerste deel staat gewoon op Netflix.

Sonic blijft enorm scoren op Netflix. Sinds zijn release op de streamingdienst, is het eerste filmavontuur van de razendsnelle blauwe egel de best bekeken titel in Nederland.

Nederland raakt maar niet uitgekeken op Sonic. Deze film staat sinds vorige week woensdag op de streamingdienst en wist al snel een succesvol sprintje naar de top van de Netflix Top 10 te trekken. Een week later staat hij nog altijd op nummer 1.

Zeer geslaagde familiefilm
Het is niet vreemd dat Sonic zo populair is op Netflix. Naast de bekendheid van het personage an sich, speelt ook mee dat Sonic gewoon een erg geslaagde gameverfilming is.

En dat had eigenlijk niemand verwacht toen de allereerste trailer voor het eerste deel op het internet verscheen. Daarin zag het titelpersonage er totaal niet uit zoals in de videogames en dat konden zijn fans niet waarderen.



Er ontstond een storm van kritiek en daarop besloot studio Paramount terug naar de tekentafel te gaan en Sonic een design te geven dat getrouw is aan zijn looks in de games.

Een wijze beslissing, zo bleek, want de eerste film bracht enorm veel geld op. Inmiddels draait de sequel in de bioscoop en staat de eerste film op Netflix, waarop hij het erg goed doet. Sonic staat sinds zijn release onafgebroken op de eerste plaats van de Top 10 best bekeken films.

Sonic (2020)
Bekijk de afbeeldingRegie: Jeff Fowler | Cast: Ben Schwartz, Jim Carrey, James Marsden, e.a.
De razendsnelle, knalblauwe egel Sonic ontvlucht zijn thuisplaneet wanneer kwaadwillenden zijn krachten willen stellen en belandt op aarde. Maar ook hier is hij niet veilig, want de overheid opent al snel de jacht op hem na een incident met het stroomnetwerk. Aan de knettergekke Dr. Robotnik om hem te vangen. Gelukkig krijgt Sonic hulp van politieagent Tom en zijn vriendin in zijn strijd tegen de schurk, die met allerlei moderne wapens blijkt te zijn uitgerust.


Benieuwd naar deze film? Je kunt hem eventueel hier direct bekijken.

NieuwsFilm

meest populair