'Thor: Love and Thunder' onthulde stiekem al de eerste dode godheid

'Thor: Love and Thunder' onthulde stiekem al de eerste dode godheid

Falligar lijkt gedood te zijn door Gorr.

De trailer voor Thor: Love and Thunder zet de gruweltocht van Gorr the God-Butcher op. Duidelijk is dat hij al een buitenaardse godheid gedood heeft, namelijk Falligar.

Toen Taika Waititi het roer overnam van de Thor-franchise, besloot hij zich niet druk te maken over de comics. Hij vertelde zelfs tijdens The Empire Film Podcast dat hij hooguit een dunne comic had gelezen en daarna dacht: "dat gaan we niet doen, laten we dat maar lekker negeren. Coole art, maar ik kan echt niks met de manier waarop iedereen praat."

Thor: Love and Thunder
Thor: Love and Thunder is duidelijk anders en brengt zelfs een beeld uit de comics naar live-action. Die zet de strijd van Gorr op.

In de trailer van Thor: Love and Thunder zie je hoe Thor Odinson naast Korg staat en naar het lichaam van een mysterieus beest kijkt. Hij is Falligar the Behemoth, de godheid van de grenzen van het melkwegstelsel, die voor de lol met zwarte gaten worstelt. De dood van Falligar is een persoonlijke klap voor Thor, die hem kende en respecteerde. En het illustreert de krachten van Gorr.

Het shot bevestigt dat Gorr al bezig is in de kosmos met het afslachten van godheden. Ook laat het shot zien dat Thor vermoedelijk lijken zal vinden.

Extra problematisch is dat in de comics, Gorr telkens een deel van zijn wapen, het Necrosword, achterlaat dat dan andere goden aan moet vallen als die hun gevallen broeders en zusters bezoeken. Het lijk van Falligar zal dus bewaakt zijn.

In de comics had Thor trouwens een persoonlijke reden om achter Gorr aan de gaan. Hij kwam de God-Butcher duizenden jaren eerder tegen op Aarde, en dacht hem al gedood te hebben. Elk van de slachtoffers die gemaakt worden, is voor de trots en het zelfvertrouwen van Thor een grote klap, want hij had ze allemaal kunnen voorkomen.

NieuwsFilm

meest populair