Grote zorgen over eindgevecht 'The Northman'

Grote zorgen over eindgevecht 'The Northman'

Regisseurs Robert Eggers was bang dat het teveel "Hollywood" zou zijn.

Met een budget van zeker $70 miljoen maakte regisseur Robert Eggers, bekend van de films The Lighthouse uit 2019 en The Witch uit 2015, zijn eerste grote "Hollywoodfilm" met The Northman. Toch wilde hij niet dat de film er zo uit zou zien.

In gesprek met Entertainment Weekly gaf Eggers toe dat hij zich zorgen maakte over de achtergronden en visuele effecten die mogelijk te overdreven zouden zijn.

"Om heel eerlijk te zijn, wist ik niet dat de steengroeve er echt goed uit zou zien. We waren bang dat het er niet uit zou zien als een vulkaan. Ik herinner me dat ik tegen Sjón, mijn IJslandse co-schrijver, zei: 'Is dit een stom Amerikaans einde?' En hij zei: 'Het zou kunnen, maar we zullen ervoor zorgen dat het niet zo is'," vertelde Eggers.

Toch pakte de slotscène goed uit
"Nadat we een paar takes hadden gedaan, kwam Mark Huffam - een van de producenten - naar me toe en zei: 'Om eerlijk te zijn, ik dacht niet dat het zou werken, maar dit ziet er goed uit'," voegde de regisseur toe.

Met Alexander Skarsgård in de hoofdrol en bijrollen voor heel wat grote namen draait The Northman nu in de bioscopen. Zeker een aanrader, vind ook FT-recensent Frank Stol.

NieuwsFilm

meest populair