Deze twee topacteurs kwamen na Nicolas Cage in aanmerking voor zijn laatste film

Twee van de beste acteurs vandaag de dag, maar toch voor deze rol niet zo goed als Cage.

Nicolas Cage weet hoge ogen te gooien in de komedie The Unbearable Weight of Massive Talent van regisseur Tom Gormican. De film werd erg goed onthaald en scoort ook sterk, al had het er wel allemaal veel anders uit kunnen zien.

In de film speelt Cage zichzelf. Hij gaat ermee akkoord om tegen betaling langs te gaan op het verjaardagsfeest van een miljardair en super-fan (Pedro Pacal), maar ook tegelijkertijd een beruchte drugsdealer. Cage is in wekelijkheid dan ook een informant voor de CIA en moet informatie verzamelen .

Keuze
Nu laat de schrijver van het project, Kevin Etten, weten dat als Cage de rol niet op zich zou hebben genomen, dat ze dan voor andere grote namen zouden zijn gegaan. Etten laat namelijk weten dat ze niemand anders dan Daniel Day-Lewis zouden contacteren als Cage geen interesse had.

Toch lijkt dit bijna een onmogelijke opgave. Hoewel Daniel Day-Lewis een van de allerbeste acteurs aller tijden is en o.a. drie Oscars won, ging hij enkele jaren geleden met pensioen. De kans dat hij terugkeert lijkt dan ook zeer onwaarschijnlijk. Hier hadden Etten en co. op gerekend, dus hadden ze nog een andere naam in gedachten: Christian Bale.

Wel of niet
Ondanks het feit dat het hier gaat om twee topacteurs, was de rol toch wel echt geschreven en weggelegd voor Cage, aangezien het verhaal ook om de carrière van de acteur zelf draait. Day-Lewis en Bale zijn grote talenten, maar hadden de rol waarschijnlijk toch heel anders ingevuld.

NieuwsFilm

meest populair