Ook Jean-Claude Van Damme wordt nu beschuldigd van aanranding

Dit maakt hem de zoveelste acteur die voor aanranding wordt aangeklaagd.

FilmTotaal 25 april 2022 11:10 in Celebrity
De Belgische acteur Jean-Claude Van Damme wordt beschuldigt van het aanranden van een 33-jarige vrouw. Het parket van Brussel onderzoekt momenteel deze klacht.

De Belgische kranten van Mediahuis en Sudpresse brachten het nieuws afgelopen vrijdag uit. Het Brusselse parket bevestigde het nieuws aan persbureau Belga.

Incident
Het incident zou op 20 augustus 2021 hebben plaatsgevonden. Een 33-jarige vrouw bezocht die dag de champagnebar Impérial, dat in het centrum van Brussel ligt.

De acteur was daar die dag ook aanwezig en begon te flirten met de vrouw. Na aanvankelijk "wat onschuldig flirten" zou de acteur hebben geprobeerd de vrouw aan te randen.

Aanranding
Van Damme zou de vrouw eerst hebben gevraagd om seks met hem te hebben. Toen de vrouw geen toestemming gaf, werd ze door de acteur in een toilet geduwd.

Daar probeerde hij haar tot orale seks te dwingen. De vrouw wist uiteindelijk te ontkomen en heeft daarna een klacht ingediend tegen hem.

Ontkenning
Volgens de Belgische kranten zijn al meerdere mensen verhoord in deze zaak. Toch ontkent het management van de Hollywoodster de beschuldigingen tegenover de acteur.

Daarnaast zegt het management van de Belgische acteur dat ze niet op de hoogte zijn van de klacht. Jean-Claude van Damme heeft zelf nog niets laten horen over de zaak die tegen hem gespannen is.

NieuwsFilm