'Fantastic Beasts': waar gaat Grindelwald ineens naartoe?

'Fantastic Beasts': waar gaat Grindelwald ineens naartoe?

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore eindigde met een enorme cliffhanger.

Na een kort, maar significant duel met Albus Dumbledore, is Gellert Grindelwald gedwongen om uit Bhutan weg te vluchten aan het einde van Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore. Maar waar ging hij naartoe?

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore is bepaald niet de eerste keer dat Grindelwald aan gevangenschap wist te ontkomen. Maar waar hij heen gaat is niet helemaal duidelijk.

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore
In Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore probeert Grindelwald te zorgen dat hijzelf gekozen wordt als de Supreme Mugwump van de Wizarding World, om zo puurbloed tovenaars over te halen met hem te vechten tegen de niet-magische wereld.

De plannen van Grindelwald werden gedwarsboomd middels een veel te ingewikkeld plan van Dumbledore, maar eindigden ermee dat de kwaadaardige tovenaar wist te ontkomen.

De kans is groot dat hij vluchtte naar zijn Nurmengard, een fort in de Oostenrijkse Alpen. Dat werd uiteindelijk zijn eigen gevangenis, na zijn legendarische duel tegen Dumbledore.

Tegelijk is het mogelijk dat Grindelwald niet daarheen gereisd is, want te veel mensen kennen de plek. Zo wist Yusuf Kama de locatie te infiltreren en wees Credende Gellert zelfs af. Nurmengard is daarmee geen geheim.

NieuwsFilm

meest populair