40% van de Black Widow kijkcijfers zijn afkomstig van piraterij

40% van de Black Widow kijkcijfers zijn afkomstig van piraterij

Dit is bijna hetzelfde percentage als dat van het aantal bioscoopbezoekers van de film.

Volgens een nieuw onderzoek zijn 40% van de Black Widow kijkcijfers afkomstig van piraterij. Black Widow was Marvel's terugkeer naar de bioscopen, want Marvel Studios had de film uitgesteld van 1 mei 2020 tot 9 juli 2021.

De film was uitgesteld vanwege de COVID-19-pandemie. Marvel Studios en Disney maakten zich echter nog steeds zorgen over de release van de film, en dus besloten ze Black Widow op 9 juli 2021 ook uit te brengen op Disney+.

Disney+
De film was te bekijken op de streamingdienst, als je naast een betaald Disney+ abonnement ook nog voor de film zelf betaalde. Dit werd een controversiële keuze, wat onder andere resulteerde in een rechtszaak van hoofdrolspeelster Scarlett Johansson tegen Disney.

Toen Black Widow uitkwam zorgde het voor het beste openingsweekend van de pandemie, maar in het tweede weekend daalde het aantal bioscoopbezoekers met een grote 67%. De film bracht 379 miljoen Amerikaanse dollars wereldwijd op, waarmee het de laagst verdienende MCU film van 2021 werd.

Piraterij
Het op dezelfde datum uitbrengen van een film in de bioscoop en op een streamingdienst heeft niet altijd commerciële voordelen. Sterker nog deze strategie is sindsdien in twijfel getrokken, waarbij Black Widow vaak benoemd wordt als een voorbeeld.

Nu is er een grafiek gedeeld bij CinemaCon dat laat zien dat 40% van de Black Widow kijkcijfers afkomstig zijn van piraterij, terwijl 19% van de kijkcijfers afkomstig zijn van de streamingdienst Disney+. Uiteindelijk zijn 41% van de kijkcijfers afkomstig van bioscoopbezoekers, maar dat percentage is bijna gelijk aan het aantal kijkcijfers dat kwam van piraterij.

NieuwsFilm

meest populair