Deze acteur zorgde ervoor dat het script van 'E.T. the Extra-Terrestrial' geschreven werd

Acteur Harrison Ford gebruikte zijn overtuigingskracht om het scenario van de film geschreven te krijgen.

Steven Spielberg heeft bekendgemaakt dat Harrison Ford heeft geholpen om het scenario van E.T. the Extra-Terrestrial geschreven laten worden. Toen E.T. the Extra-Terrestrial uitkwam was de film direct een grote hit, waarbij het zelfs Star Wars inhaalde om de best verdienende film van dat moment te worden.

Ondanks dat de film een kritisch en commercieel succes werd, was er een kans dat de film nooit gemaakt zou zijn geweest. Volgens een reportage van The Hollywood Reporter is het te danken aan acteur Harrison Ford dat E.T. the Extra-Terrestrial uiteindelijk gemaakt werd.

Harrison Ford
Steven Spielberg heeft The Hollywood Reporter verteld dat hij tijdens de opnames van Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark, het verhaal van E.T. probeerde te pitchen aan Ford's ex-vriendin en scenarioschrijver Melissa Mathison. De scenarioschrijver wees eerst zijn pitch af, maar besloot later (vol enthousiasme) toch te helpen bij schrijven van het scenario van E.T. the Extra-Terrestrial.

Volgens de regisseur was dit volledig te danken aan Ford, die zijn ex-vriendin wist over te halen om Spielbergs pitch opnieuw aan te horen. Dit is wat Spielberg precies zei over deze situatie: "Ik had het grootste deel van het verhaal zo'n beetje uitgewerkt en ik had een schrijver nodig om mee te schrijven of, hopelijk, het te schrijven op basis van het verhaal. Mathison zei: 'Nou, ik ben met schrijven gestopt. Ik schrijf niet meer. Ik ben niet meer geïnteresseerd in schrijven, het is te moeilijk. Ik ging naar Harrison en zei: 'Je vriendin heeft me afgewezen. Ze wil mijn volgende film niet schrijven.' Hij zei, 'Wel, laat me met haar praten. Hij praatte met haar en ze kwam de volgende dag naar me toe en zei: 'Oké, je hebt Harrison zo enthousiast gemaakt over dit. Wat is het dat ik gemist heb? Ik denk dat ik haar het verhaal niet goed verteld had, want ik vertelde haar het verhaal opnieuw en ze werd echt emotioneel en ze pleegde een verbintenis daar in de Tunesische woestijn."

E.T. the Extra-Terrestrial
De samenwerking tussen Spielberg en Mathison resulteerde in de film. Dit jaar viert E.T. the Extra-Terrestrial alweer zijn 40ste verjaardag.

De film wordt tegenwoordig nog steeds wereldwijd gewaardeerd door critici, Spielberg-fans en filmliefhebbers. E.T. the Extra-Terrestrial wordt door een grote groep mensen zelfs beschouwd als een van de beste films aller tijden - zo werd de film al in 1994 opgenomen in het National Film Registry van de Verenigde Staten.

NieuwsFilm

meest populair