Michelle Pfeiffer heeft bekendgemaakt of ze terug zou willen keren als Catwoman

Michelle Pfeiffer heeft bekendgemaakt of ze terug zou willen keren als Catwoman

Michelle Pfeiffer speelde Catwoman in Tim Burtons Batman Returns.

Actrice Michelle Pfeiffer heeft bekendgemaakt of ze zou overwegen terug te keren als Catwoman. De actrice was te zien als het personage in Tim Burtons tweede Batman-film: Batman Returns.

Daar speelde Pfeiffer onder andere naast Michael Keaton (die de gemaskerde superheld Batman speelde) en Danny DeVito (die de gevaarlijke schurk de Penguin speelde). Hoewel het een punt van discussie is of Burtons Batman Returns echt de geest van Batman weergeeft, lijken de meesten het erover eens te zijn dat Pfeiffers acteerprestatie als Catwoman een van de sterkste elementen van de film is.

Michael Keaton
Michael Keaton speelde in beide Batman uit 1989 en Batman Returns de hoofdrol van Bruce Wayne (alias Batman). De acteur zal binnenkort voor het eerst sinds Batman Returns zijn rol herpakken als Bruce Wayne/Batman in de opkomende DCEU-film The Flash.

Het was voorheen ondenkbaar dat Keaton ooit nog terug zou keren als Batman. Met de opkomende film The Flash wordt het multiversum in het DCEU geïntroduceerd, waardoor de vraag ontstaat of er nog meer bekende acteurs en actrices hun oude DC-rollen opnieuw zullen vertolken.

Michelle Pfeiffer
Zo vragen enkele fans zich nu af of actrice Michelle Pfeiffer zou overwegen terug te keren naar het grote scherm als Selina Kyle (alias Catwoman). Tijdens een recent interview met The Hollywood Reporter maakte Pfeiffer bekend of ze ooit de rol van Catwoman opnieuw zou willen oppakken.

Haar antwoord daarop was het volgende: "Het zou afhangen van de context, maar, ja, ik zou het overwegen." Er wordt ook gespeculeerd dat Pfeiffer misschien al te zien zal zijn in The Flash, maar of dat het echt geval zal zijn is nog even afwachten.

Catwoman
Het personage Catwoman is door meerdere actrices gespeeld, waaronder dus Michelle Pfeiffer die het personage speelde in Batman Returns. In 2004 was er ook een standalone film Catwoman, met Halle Berry in de hoofdrol.

In 2012 werd de rol van Selina Kyle vertolkt door Anne Hathaway in Christopher Nolan's The Dark Knight Rises. En ook keerde Catwoman weer terug in Matt Reeves' The Batman, waar Zoë Kravitz een nieuwe versie van het personage speelde.

NieuwsFilm

meest populair