Beschrijving van Paul Kings 'Wonka' hint op connectie met de originele film uit 1971

Beschrijving van Paul Kings 'Wonka' hint op connectie met de originele film uit 1971

De beschrijving onthult een muzikale connectie met de film uit 1971.

Nieuwe beelden van Paul Kings Wonka werden door Warner Bros. exclusief vertoond bij CinemaCon. Deze beelden bevat een (muzikale) connectie tot de eerste Willy Wonka film uit 1971.

Auteur Roald Dahl introduceerde de wereld tot de personages van Charlie en Willy Wonka in zijn geliefde kinderboek Charlie and the Chocolate Factory. In Nederland heet het kinderboek Sjakie en de chocoladefabriek.

Filmadaptaties
Dahls veelbesproken kinderboek werd uitgebracht in 1964, en zeven jaar later bracht Mel Stuart een musical filmadaptatie van het boek uit. De film had Gene Wilder in de rol als de excentrieke Willy Wonka.

Dahls verhaal werd ook door regisseur Tim Burton verfilmd in 2005, waarbij acteur Johnny Depp de rol van Willy Wonka op zich nam. Nu is regisseur Paul King bezig met het maken van film die het oorspronkelijke verhaal van Willy Wonka en zijn chocoladefabriek zal laten zien.

Wonka
King schrijft samen met komiek Simon Farnaby het script van de film die Wonka gaat heten. Timothée Chalamet is gecast in de titelrol en er is al bekendgemaakt hij dat hij zijn zangdebuut op het grote scherm gaat maken, want Wonka wordt ook een musicalfilm.

De cast bestaat verder uit Olivia Colman, Sally Hawkins, Jim Carter, Keegan-Michael Key en Rowan Atkinson. Details over het verhaal van de film zijn grotendeels geheim gehouden, behalve dat de film zou werken als een prequel op het kinderboek uit 1964.

Pure Imagination
De nieuwe beelden die onthuld werden bij CinemaCon worden beschreven door het publiek als een eerbetoon aan de originele film uit 1971. De trailer die vertoond werd op CinemaCon bevat volgens de beschrijvingen de eerste noten van Wilder's bekende lied "Pure Imagination".

Dit is de beschrijving die werd gegeven over de beelden: "De trailer begint met de eerste noten van 'Pure Imagination.' Dan krijgen we beelden van een jonge Willy Wonka te zien, terwijl hij danst. Hij maakt snoep en de mensen eten zijn snoep op. Er volgt een snel liedje, waarbij gezongen wordt - '... heb je ooit chocolade gehad zoals deze?' Wonka staat op een stadsplein illegaal chocolade te verkopen. Wanneer de politie op komt dagen, springt hij in een riool. De trailer laat ook zien hoe hij zijn chocoladefabriek opent. De fabriek ziet er anders uit dan in de film uit 1971, maar de fabriek is nog steeds redelijk groot. De beelden eindigen met Wonka die chocolade uitpakt waar een boodschap in zit: 'Het is niet de chocolade die telt, het zijn de mensen met wie je het deelt.'" De beschrijving (en in verlenging de trailer) onthult niet veel over het verhaal, behalve dat Wonka lijkt een film te worden die zich zal richten op het menselijke aspect van Wonka's opvoeding.

NieuwsFilm

meest populair