Toch op Blu-ray: 'Spider-Man: No Way Home' en 'Venom: Let There Be Carnage'

Sony Pictures geeft ze alleen niet in Nederland uit.

Bram de Groot 1 mei 2022 06:32 in Blu-ray
Regelmatig werpen we een blik op nieuwe Nederlandse 4K UHD en Blu-ray uitgaven. Dit keer echter twee Duitse uitgaven van twee recente succesvolle Marvel-films. Dit komt doordat Sony Pictures zijn films niet meer op schijf uitbrengt in Nederland.

Sony Pictures Home Entertainment brengt zijn films alleen nog digitaal uit in Nederland. Fans van films op schijf moeten dus uitwijken naar de online aanbieders van buitenlandse uitgaven. FilmTotaal kreeg de Duitse uitgaven opgestuurd van Venom: Let There Be Carnage en Spider-Man: No Way Home.

Succesvolle Marvel films
Over de twee Marvel-films hoeven we eigenlijk maar weinig te zeggen. Venom: Let There Be Carnage werd erg matig ontvangen, terwijl No Way Home juist wordt gezien als een van de beste hoofdstukken in het Marvel Cinematic Universe. Financieel waren beide films succesvol. No Way Home kwam zelfs tot $1,9 miljard wereldwijd.

Interessanter in deze zijn de Blu-Ray uitgaven en de extra's. We kregen van Venom: Let There Be Carnage de standaard Blu-ray uitgave opgestuurd en van Spider-Man: No Way Home de 4K UHD-uitgave.

Bekijk de afbeelding
In beide gevallen zien we weinig Duitse teksten op de voorkant van de hoezen. We zien wel de Duitse leeftijdsclassificaties met voor Venom 2 16 jaar en voor Spider-Man 3 12 jaar. Op de achterkant staat juist veel Duits, met naast de synopsis een opsomming van de bonusmaterialen.

Goed om te weten is dat de Duitse uitgaven ook de Nederlandse ondertiteling bevatten. De beeldkwaliteit is verder prima bij deze moderne films met enorme productiekosten. Opvallend is wel dat Venom 2 een Engelstalige DTS-HD 5.1 track heeft op de Blu-ray schijf en No Way Home een Dolby Atmos-track op de UHD-schijf.

Bonusmaterialen
De extra's die op de schijf van Venom: Let There Be Carnage worden meegeleverd zijn uitgebreid, met ook enkele featurettes. Deze heten Let There Be... Action, Eddie & Venom: The Odd Couple, Tangled Web: Easter eggs, Sick and Twisted Cletus Kasady, Concept to Carnage en A Fine Romance: Cletus & Shriek. Met name de eerste is interessant. Let There Be... Action is namelijk de voornaamste Making of. En daarnaast zijn er ook nog Outtakes & Bloopers, Deleted Scenes en Select Scene Previs.


Met de extra's van Spider-Man: No Way Home is er iets bijzonders aan de hand. Op de hoes staat namelijk (in het Duits) dat er verlengde en verwijderde scènes zijn meegeleverd. Ook op de Duitse schijf staan deze niet. Dat is uiteraard balen voor de fans en dat kwam Sony Pictures al op flink wat kritiek te staan.

De extra's die wel zijn meegeleverd bevatten meerdere featurettes, met de titels Action Choreography Across The Multiverse, A Spectacular Spider-Journey With Tom Holland, Realities Collide, Spiders Unite, Graduation Day, Enter Strange, Weaving Jon Watts' Web, A Multiverse of Miscreants, ​​A Meeting Of The Spiders en The Sinister Summit.


De conclusie is dat - als je fan bent van 4K UHD en/of Blu-ray uitgaven - je prima ook de buitenlandse edities van films van Sony Pictures kunt aanschaffen. Deze Duitse uitgaven bevatten de Nederlandse ondertiteling en de vele extra's, ook ondertiteld.

Voor de mensen die graag de Nederlandse uitgaven verzamelden is jammer dat de hoes nu Duitse teksten bevat, maar Engelstalige uitgaven bevatten dan weer niet altijd de Nederlandse ondertiteling. Al met al een prima alternatief als je per se bepaalde films op schijf wilt hebben.

NieuwsFilm

meest populair