'Doctor Strange'-vervolg bleek veel te verwarrende Marvel-film

'Doctor Strange'-vervolg bleek veel te verwarrende Marvel-film

Daarom waren die heropnames nodig.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness draait later deze week eindelijk in de bioscoop. Vandaag vertelt regisseur Sam Raimi over de bijzonder lange heropnames.

De film Doctor Strange in the Multiverse of Madness vertelt een ingewikkeld verhaal dat verbonden is aan het multiversum. Dat vereiste enige finesse, want hoe vertel je dat verhaal op een goede en logische manier zonder mensen te veel in verwarring te brengen?

Doctor Strange in the Multiverse of Madness-heropnames
"Er waren een boel momenten waarin het publiek zei: 'Ik begrijp dit niet. Ik begrijp dit concept niet'. Of: 'Ik begrijp dit concept, en dan leggen jullie het opnieuw in de derde akte uit'. Soms dachten wij: 'ze moesten dit weten om het volgende punt in het verhaal te begrijpen'."

Raimi ging verder: "Veel wordt bekeken in de test screenings. Dan zoeken we uit wat er verwarrend is in een complexe film als deze, of leren we wat niet goed past. Herkennen als iets te langzaam gaat, zelfs als het een goede beat is, dat het publiek het niet nodig heeft, hoort er ook bij. Ze kunnen ook veel zelf uitzoeken, dingen begrijpen die bij het editen logisch leken."

Zodoende werd er heel wat aan de film Doctor Strange in the Multiverse of Madness gewijzigd door de makers, zelfs al gebeurde dat niet eens zo heel lang voor de release van de film nog. Vanaf woensdag zie je de film in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair