'Ex Machina'-regisseur over zijn nieuwe film 'Men': "Lijkt veel op Annihilation!"

'Ex Machina'-regisseur over zijn nieuwe film 'Men': "Lijkt veel op Annihilation!"

Alex Garland laat zich erover uit.

Met zijn eerste twee films wist regisseur Alex Garland hoge ogen te gooien. Ex Machina werd ijzersterk onthaald en ook Annihilation deed het erg goed. Niet zo heel gek dus dat de nodige filmfans niet kunnen wachten op zijn nieuwe project, genaamd Men. De filmmaker laat zich hier nu over uit.

Garlands aankomende film volgt een vrouw genaamd Harper (Jessie Buckley). Zij gaat naar het Engelse platteland, waar ze een vakantiehuis heeft gehuurd. Ze wil er dan ook even tussenuit na een lastige relatie te hebben gehad. Het is echter niet wat ze gehoopt had, aangezien ze wordt lastig gevallen door verschillende mannelijke personages (die allemaal worden gespeeld door Rory Kinnear).

Inspiratie
Tijdens een recent interview laat Garland zich uit over Men, een film die volgens hem meer lijkt op zijn voorgaande film dan zijn regiedebuut. Zo zegt hij: "Ik zie 'Men' een beetje als 'Annihilation', beide films zijn als het ware aan elkaar 'verbonden'."

"Ze gaan namelijk allebei over hoe je ergens over denkt. 'Men' geeft je bepaalde gevoelens, waar je niet mee had te maken met bijvoorbeeld 'Ex Machina'. Begrijp me niet verkeerd, ik ben trots op die film en hou er echt van, maar het is wel een intellectuele film. Dat is 'Men', in mijn ogen, niet".

Horror
Annihilation is dan ook meer een horror. De film heeft meer jump-scares dan Ex Machina en ook zitten er de nodige brute moorden in, totdat enkel en alleen het hoofdpersonage overblijft. Men lijkt dus ook meer die kant op te gaan. Garland noemt de film dan ook zelf "een spookverhaal" en een heuse nachtmerrie waaraan Harper niet kan ontsnappen. De film zal later deze maand te zien zijn!

NieuwsFilm

meest populair